blog about the daily developments at STRIETMAN

blog about the daily developments at STRIETMAN

–––––––––

STRIETMAN, founded by Wouter Strietman, is a company developing and designing coffee related products for the household environment.

These products excel in quality and craftsmanship. Simple and reliable engineering, built to last forever.
The Strietman espresso machines are produced in The Netherlands using a small-scale industrial production line. The machines are carefully assembled and tested.

The ES3 espresso machine takes the art of coffee making back to its essential origin. The technology involved has been simplified and made visible in every detail. The machine is operated by hand and for full quality control you can rely on the judgement of your own senses.
Perfection, simplicity and transparency have been the leading principles during development. To safeguard reliability, security and sustainability, we prioritize CE certification and therefore our machines comply with the European standards for these devices.

Strietman aims to appeal to users looking for the best possible taste from a machine that looks great because of its build quality and durable engineering.
Celebrate the coffee ritual, the joy of a perfect espresso being a quality part of life.
Focus on the pure simplicity, having a piece of solid traditional engineering to allow a sensory experience of coffee preparation.

PRIZES:

ES3 ESPRESSO MACHINE:
EX VAT: € 1300
21% DUTCH VAT INCL: € 1573


ES3 NEWSLETTER AND SUBSCRIPTION

INFORMATION: info@espressostrietman.com
SALES: sales@espressostrietman.com

FACEBOOK
TWITTER

In dienst van de koffieboon

ES2Posted by Wouter Strietman Fri, May 04, 2012 14:35:07

De ES2

Als conceptueel en industrieel vormgever ben ik opgeleid om te kunnen reageren op een breed spectrum aan ontwerp vraagstukken. Ik heb de beslissing genomen om mijzelf te specialiseren. Het is een diepgewortelde fascinatie die mij beweegt: koffie.

Ik ben EspressoStrietman, ontwerper van espresso machines. Ik houd me bezig met de techniek van espresso extractie, de belevingswaarde van het zetproces en de kwaliteit van het eindproduct: de espresso.

Een specialistische techniek

Ik ben mij 6 jaar geleden gaan interesseren voor de techniek van de espresso machine. Een hele specialistische techniek die sinds de jaren 60 in de kern maar weinig is veranderd. Na veel machines in en uit elkaar te hebben gehaald ben ik de techniek gaan doorzien.

Het is een lange weg, vanaf het punt dat je je de techniek eigen hebt gemaakt, naar het moment dat je deze kunt inzetten om zelf een goed functionerende espresso machine te bouwen. Een studie die heeft geresulteerd in de ES2.

Vorm volgt functie

De vorm van de ES2 is voortgekomen uit het functioneren van de techniek; de materialen die ik heb gebruikt hebben allemaal een specifieke functie / eigenschap. Het inzichtelijk maken van de techniek is tijdens de ontwikkeling van mijn machine een belangrijk streven geweest. Ik vind het essentieel dat de machine zo simpel mogelijk in elkaar zit, stevig gebouwd is en lang mee kan gaan, aangezien er onderdelen zijn die geregeld uit elkaar moeten worden gehaald voor onderhoud.

Espresso-machines zijn veelal vierkante dozen met druktoetsen geworden. De relatie tussen de techniek en eindgebruiker is compleet verdwenen. We zijn vervreemd geraakt van de techniek, zonde, want deze is in de kern erg mooi.

Terwijl de gevestigde espressomachine-fabrikanten doorgaan in automatisering ben ik terug gegaan naar de kern van de techniek. Koffie zetten wordt weer een kunst, een specialisme / ambacht.

De ES2 is een machine die heel basic is; bijna alles is handmatig. De druk waarmee je extraheert, de temperatuur van het water en de infusie periode zijn factoren die je op een simpele manier kunt beïnvloeden.

De machine laat een ruimte om een hele bijzondere vorm van koffie te produceren. Het smaakpallet wordt zeer divers doordat er geen geautomatiseerde formule op het extractie proces los is gelaten.

  • Comments(0)//www.espressostrietman.com/#post23